25 Ιουλ 2014

Η πρόωρη σύνταξη στους ψαράδες συνεχίζεται έως το 2016

Επεκτείνεται για δύο χρόνια η χορήγηση πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, που έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων (ΕΠΑΛ 2000-2006), με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης.
Με την εν λόγω απόφαση, που βασίζεται σε ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, λόγω της γενικής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 χρόνια. Έτσι, αίρεται ο αποκλεισμός από το κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των ψαράδων ηλικίας από 65 έως 67 ετών και η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τις συνταξιοδοτήσεις, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα καλυφθεί από εθνικές πιστώσεις.
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της απόφασης ο κ. Καρασμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς, όπως επισήμανε «αποκαθίσταται μια αδικία, που είχε να κάνει με την αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης, για την οποία δεν είχαν καμία υπαιτιότητα οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι ψαράδες».
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...