6 Απρ 2014

Προεκλογικές δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων της Σερίφου εν όψει των εκλογών


06/04/2014 
Υπό διαμόρφωση ο προεκλογικός χάρτης
Εκ νέου υποψηφιότητα για το Δήμο Σερίφου θα θέσει η παράταξη του δημάρχου Αντώνη Αντωνάκη, “Σέριφος του μέλλοντος” και η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Θεόδωρο Χρυσολωρά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Ωστόσο, ουδείς μπορεί να μιλήσει για ένα διαμορφωμένο προεκλογικό σκηνικό καθώς ακόμη δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση του πρώην αυτοδιοικητικού Πέτρου Μποφίλιου, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης” προσανατολίζεται στη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, με το οποίο θα διεκδικήσει τον Δήμο Σερίφου.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις του εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα σε εκείνον και σημαντικά πρόσωπα του νησιού.
“Συλλογικά, χωρίς δεσμεύσεις”
Ειδικότερα, ο κ. Αντωνάκης με την παράταξη “Σέριφος του μέλλοντος”, μετά την πρώτη θητεία του ως Δημοτική Αρχή, πήρε την απόφαση να στοχεύσει ξανά στην κάλπη. “Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός και θέσαμε υποψηφιότητα πρώτη φορά το 2010 και αναδειχθήκαμε Δημοτική Αρχή. Έχουμε ξεκινήσει ένα έργο συνολικά για το νησί και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε προκειμένου τους στόχους που έχουμε δρομολογήσει, να τους δούμε να υλοποιούνται” τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ταυτόχρονα πως, σκοπός της παράταξης είναι να εισπράξει ο κόσμος “την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα”. Το μήνυμα που στέλνει προς τους δημότες του νησιού μάλιστα, είναι ότι πρέπει οι ίδιοι “να σκέπτονται και να επιλέγουν τους εκπροσώπους του τόπου, με βάση τα κριτήρια που “αναζητούν” ποια πρόσωπα μπορούν να λειτουργήσουν στην πράξη ενωτικά, συλλογικά και ανεξάρτητα χωρίς δεσμεύσεις”.
Όσον αφορά στις προτεραιότητες που θα θέσει η παράταξή του για την επόμενη θητεία, ο κ. Αντωνάκης, δήλωσε, “Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να δέχονται νέα οικονομικά βάρη. Πρέπει να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ και είμαστε μία παράταξη που πιστεύει ότι βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να μείνουμε εκεί και να αξιοποιήσουμε όσον το δυνατόν καλύτερα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν”.
“Ψήφος με βάση την εμπειρία”
Εκτός του προαναφερθέντος συνδυασμού και η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Σερίφου. Επικεφαλής είναι ο Θεόδωρος Χρυσολωράς. Στις δηλώσεις που προέβη προς την εφημερίδα, ο ίδιος τόνισε, “Είχαμε μία τριετία – τετραετία στείρα και δεν έγινε τίποτα για το νησί, θεωρώ ότι οι προτεραιότητες για τη Σέριφο είναι πολλές. Μία εξ αυτών που μπορώ να αναφέρω είναι η ανάπλαση της παραλίας στο Λειβάδι και η ανάπλαση των μύλων”. Ο ίδιος, πρόσθεσε ακόμη πως έμφαση πρέπει να δοθεί “στα έργα υποδομής, διαχείρισης του φράγματος και συντήρησης των εγκαταστάσεων που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους - των βιολογικών καθαρισμών”, επισημαίνοντας ωστόσο, πως η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με “ενιαίο τρόπο τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση καθώς και στην Ευρωβουλή”. Ως εκ τούτου, ο κ. Χρυσολωράς κατέστησε σαφές πως “ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τις δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλα τα επίπεδα” και να ψηφίσει “με άξονα την εμπειρία που αποκόμισε από όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέποντας τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα μπροστά μας”. Καταλήγοντας, ο ίδιος, ανέφερε πως, “όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μία όαση που θα ξεδιψάσει ο λαός, αλλά μία Ένωση με αντιλαϊκά μέτρα”.
: http://www.koinignomi.gr/
Πηγή : 

to synoro blog

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΑΞΙΖΗ ΚΑΝΕΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΙΝΕΧΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΩΛΩΡΑ .ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΑΤΑ .ΟΛΟΙ Η ΑΛΗ ΑΣ ΚΗΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να έβαζαν αλλα δεν το βλέπω να γίνεται αγαπητε αναγνωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΝΝΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΙΘΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΟΠΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΒΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΝΙΣΙ ΜΠΟΡΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΙΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...