11 Μαΐ 2012

Πολυνομία και ΥΠΕΚΑ για Σέριφο



Eν μέσω ορυμαγδού δηλώσεων και διαβεβαιώσεων, όλων, κυβέρνησης, ΜΜΕ, φορέων κ.λπ. ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσει η πολυνομία και η γραφειοκρατία... ...το ΥΠΕΚΑ συνεχίζοντας απτόητο την προσφιλή τακτική του θέσπισε μέσα στο 2001 τρεις χαοτικούς νόμους με τους οποίους εκτός αυτών τα οποία υποτίθεται ότι ρυθμίζει, τροποποιεί και συμπληρώνει εκατοντάδες άλλες διατάξεις απείρων νόμων και Διαταγμάτων με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να βγάλει άκρη.

 Τώρα οι αρχάγγελοι του ΥΠΕΚΑ με τη δικαιολογία της προστασίας του οικιστικού και γενικά του περιβάλλοντος επιχειρούν να μπουρδουκλώσουν έτι περαιτέρω τους πολίτες, Ελληνες και ξένους, ιδιοκτήτες γης και επενδυτές. Και μας φέρνουν ένα καινούργιο Π.Δ., προφανώς συμφωνημένο με όλους τους μυημένους, και με κύριο σκοπό να καταργήσουν οριζόντια και κάθετα, από την πίσω πόρτα την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία όντως χρήζει σοβαρής ρύθμισης 

 Ο τελευταίος και διαχρονικός πλέον αρχάγγελος αναπληρωτής υπουργός, αγαπημένος των ΜΜΕ αλωνίζει, επειδή όλοι οι άλλοι είναι απασχολημένοι ελπίζω με άλλα σοβαρά θέματα της χώρας και έτσι διολισθαίνουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ σ’ ένα φαύλο κύκλο δυσερμηνειών, γραφειοκρατίας και έτσι όχι μόνο ο πιο απλός πολίτης, αλλά και ο πλέον καλόπιστος επενδυτής γίνεται βορά γνωμοδοτήσεων, προσφυγών και αποφάσεων του ΣΤΕ και ενός ολόκληρου «συστήματος ερμηνείας» δικηγόρων, πραγματογνωμόνων, διαφόρων ειδημόνων και μεσαζόντων που γιγαντώνεται καθημερινά στη τριτοκοσμική μας χώρα και ας είναι όλα τόσο απλά! 

Ούτε τώρα την ύστατη ώρα η πολιτεία δεν θέλει να είναι σαφής, βραχεία στους νόμους και κυρίως σοβαρή Δεν θέλει να πάρει οριστικές αποφάσεις για την πολιτική γης που θα ακολουθήσει τα προσεχή κρίσιμα χρόνια. Ανέχεται τους νομικούς ακροβατισμούς των υπουργών της και την προχειρότητα. Δεν τους υποχρεώνει να προετοιμάζουν τις διάδοχες καταστάσεις με σύνεση και σοβαρότητα και εν τέλει ανέχεται τη φυγοπονία και την προχειρότητα. 
Αλήθεια ποιος μπορεί να μας πάρει σοβαρά; Ελενη Χρυσολωρα - Ανδρουτσοπουλου - Συμβολαιογράφος - Σέριφος 
kyklades news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...