10 Μαΐ 2012

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Η Σέριφος δεν ενδείκνυται για όσους δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους!»



«Το τοπίο θυμίζει Αραράτ, τόσο άδειο από βλάστηση που σε αναγκάζει να κοιτάξεις το εσωτερικό σου τοπίο». Με τα λόγια αυτά ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, δείχνει την ιδιαίτερη αδυναμία του στη Σέριφο και αναλύει στο www.kykladesnews.gr όλα αυτά που τον συγκινούν στο μικρό Κυκλαδονήσι. Πρώτα απ΄όλα η Σέριφος απέχει μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, κάτι που για τον γνωστό ηθοποιό αποτελεί ένα από τα πολλά κίνητρα για να επισκεφθεί το νησί.

 «Οι παραλίες εκεί έχουν μια άγρια ομορφιά, χάρη στην αισθητική των ντόπιων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος αγαπά τη Σέριφο και για τα στέκια που διαθέτει, άλλα παραδοσιακά και άλλα πιο σύγχρονα. «Στο καφενείο του Στράτου στη Χώρα μπορείς να ακούσεις Χατζηδάκη, έχοντας την εντύπωση ότι το σκηνικό του το έχει επιμεληθεί ο Τσαρούχης. Το "Αέρινο" το μπαρ στη Χώρα, σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να το συναντήσεις από το Μαρόκο μέχρι τις ακτές της Συρίας, αφού αποτελεί πρότυπο του μεσογειακού τόπου συγκέντρωσης για να επικοινωνήσεις, να χορέψεις και να πιεις.

 Το κλαμπ "Λιβάδι" είναι το απόλυτο καλοκαιρινό καφέ του Αιγαίου και η διακόσμησή του είναι το άθροισμα των παιδικών αναμνήσεων των καλοκαιριών που έχουμε ζήσει». Ο Ρένος Χαραλαμπίδης δεν λέει «όχι», όμως και στα πανηγύρια του νησιού, όπως αυτό τηςΑγίας Θέκλας, όπου «καταλαβαίνεις το γλέντι χωρίς να χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα ειλικρινές “Ώπα”». Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού πάντα συγκινεί τον ηθοποιό γιατί, όπως λέει: «είναι το μικρότερο του κόσμου κι όμως όλοι οι αιώνες καταφέρνουν να στριμωχτούν σε 20 μόλις τ.μ.». Δεν λείπει όμως και η νοσταλγική πλευρά του νησιού, όταν κοιτά κανείς τα λεωφορεία του που όπως λέει ο Ρένος Χαραλαμπίδης «θυμίζουν μια άλλη εποχή νομίζεις πως είσαι στο '60, όταν οι τουρίστες πρωτοανακάλυψαν την Ελλάδα».
kyklades news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...